ظروف آزمایشگاهی و کاربرد انواع آن

ظروف آزمایشگاهی

ظروف آزمایشگاهی و انواع آن

ظروف آزمایشگاهی یکی از تجهیزات آزمایشگاهی می باشد و همانگونه که از نامش پیداست به مجموعه ای از ظروف پلاستیکی و شیشه ای گفته می شود. که در آزمایشگاه ها کاربرد دارد. این ظروف به دلیل مجاورت با مواد شیمیایی متفاوت، باید بسیار مقاوم باشند. و به همین دلیل این ظرف ها را نسبت به ظروف معمولی مقاوم تر می سازند.

این مقاومت فقط در برابر مواد شیمیایی کاربیرد ندارد. بلکه برای زمانی که نیاز به سرد یا گرم کردن نیز می باشد کاربرد دارد. بنابراین باید از مقاومت حرارتی بالایی داشته باشد.

کاربرد شیشه آلات آزمایشگاهی

ظروف آزمایشگاهی از وسایل پرکاربرد در آزمایشگاه ها و مراکز خدماتی می باشند. که جهت جابجایی و نگهداری و حتی اندازه گیری مواد شیمیایی آزمایشگای کاربرد دارند.

جنس ظروف آزمایشگاهی

انجام آزمایشات مختلف و کار کردن با مواد شیمیایی در آزمایشگاه باعث شده است تا این محیط ها نیازمند استفاده از لوازم و ظروف آزمایشگاهی مناسب باشند.

استفاده نمودن از این ظروف بسته به نوع فعالیت و مواد آزمایشگاهی از جنس های متفاوتی همانند پلاستیک، فلز و شیشه ساخته می شوند. که در این میان ظروف شیشه ای آزمایشگاهی دارا اهمیت بالایی می باشد.

انواع ظروف آزمایشگاهی

  • لوله آزمایش (Test Tube)

این ظروف شیشه ای از پرکاربردترین ها در آزمایشگاه می باشند. که با انتهای گرد است برای نگهداری با حجم کم استفاده می شود. شکل این ظروف استوانه محدب است. که برای نگهداری، نمونه گیری، ترکیب، و یا گرم نمودن محلول و مایعات استفاده می شود.

از این ظروف بیشتر در آزمایشگاه های بیوشیمی استفاده می شود. زیرا مقایسه و بررسی تعداد زیادی از نمونه ها در آن ها انجام می گیرد. لوله‌های آزمایش به سادگی با استفاده از درپوش‌های لاستیکی مهر و موم شده اند.

  • بِشِر (Beaker)

یکی از پرکاربردترین ظروف آزمایشگاهی بشر می باشد. که برای گرم نمودن، حل کردن و برداشتن حجم مشخصی از محلول استفاده می شود. بشرها دارای جنس شیشه و یا پلاستیکی هستند. و بر اساس حجم در اندازه های متفاوتی ساخته می شوند. معمولا بشر ها به شکل استوانه ای می باشند. و دارای شکافی در قسمت بالا هستند که برای ریختن مایعات استفاده می شود.

  • اِرلِن (Erlenmeyer Flask)

ارلن هم از ظروف آزمایشگاهی می باشد. که به سادگی به پایه متصل می شود. و کاربرد آن برای گرم نمودن و تکان دادن محلول ها می باشد. این ظرف دهانه ای باریک دارد. که خطر پاشیده شدن قطرات مایع را در هنگام تکان دادن و یا هم زدن کاهش خواهد داد.

ارلن مدرج برای برداشتن حجم مشخصی از مایعات کاربرد دارد، اما حجم را به طور حدودی مشخص مینماید. به یاد داشته باشید که اگر روی ارلن درپوشی قرار دادید، به هیچ عنوان آن را حرارت ندهید، چون باعث افزایش فشار و در نهایت خرد شدن ظرف خواهد شد.

  • ارلن بوخنر یا ارلن خلا (Vacuum Erlen)

از ظروف پر مصرف در آزمایشگاه می باشد که همانند ارلن دارای دهانه تنگ می باشد. و روی گردن آن یک لوله شیشه ای وجود دارد. و این لوله معمولا  برای متصل نمودن شیشه پلاستیکی به پمپ خلا ستفاده می شود. ارلن بوخنر به همراه قیف بوخنر برای جدا نمودن جامدات و مایعات استفاده می شود.

  • قیف (Funnel)

ابزاری است به شکل مخروط که در قسمت پایین آن لوله باریکی و بلندی قرار گرفته است. و نوک این لوله مورب است. و شیشه بدنه قیف ۶۰ درجه می باشد. از این وسیله برای انتقال محلول از ظروف آزمایشگاهی به ظرف دیگر استفاده می شود. از دیگر کاربرد های قیف می توانیم به جداسازی مایع از جامد اشاره نماییم.

  • دکانتور (Separatory Funnel)

دکانتور وسیله ای است که مایعات را بر اساس چگالی از یکدیگر جدا می نماید. برای مثال چنانچه مخلوط یک ماده آلی و آب را که قابل اختلاط نیستند، در مخزن این ظروف آزمایشگاهی بریزیم. بر اساس چگالی در داخل این ظرف تفکیک خواهند شد. و ماده با چگالی بالاتر در زیر قرار خواهد گرفت. در هنگام باز نمودن شیر ظرف نیز مایعاتی که دارای چگالی بیشتری دارن در زیر قرار می گیرند.  و از دستگاه خارج خواهند شد.

  • بالن ژوژه (Volumetric Flask)

از این بالن برای رقیق نمودن محلول ها و یا تهیه محلول­‌های استاندارد استفاده می­‌شود. بر روی گردن باریک آن خط­‌ نشانه­‌ی حلقوی است که گنجایش حجمی را مشخص می نماید. این ظروف آزمایشگاهی با توجه به حجم­شان، قابل تفکیک می باشند.

  • بورِت (Burette)

بورت نیز وسیله ای می باشد که به صورت لوله دراز و باریک است که در انتهای زیرین آن محلی برای خارج نمودن محلول وجود دارد. این وسیله بر حسب میلی لیتر درجه بندی می شود. و هر میلی لیتر هم معمولا به ده قسمت برابر تقسیم می شود. کاربرد اساسی این بورت، اندازه گیری دقیق مایعات و مخصوصا در تیتراسیون است.

  • بالن تقطیر یا بالن با لولۀ کناری (Distilling Flask)

بالن تقطیر همانند بالن ته گرد می باشد. با این تفاوت که در گردن آن یک لوله جانبی توخالی و باریک وجود دارد. که محل خروج مواد گازی است. از بالن تقطیر علاوه بر تقطیر مایعات می­‌توانید در تهیۀ آب مقطر، تهیه اتیلن (آبگیری از الکل)، تهیه گازهای استیلن، هیدروژن، کلر، دی­‌اکسیدگوگرد، دی­‌اکسیدکربن و غیره استفاده نمود.

  • پیپِت (Pippete)

پیپت ساده، همانند بورت درجه­‌بندی شده و صفر آن در بالا قرار دارد. باید آن را مانند بورت روی درجه صفر تنظیم و تا آخر خالی نمود. از پیپت به عنوان ابزاری در اندازه گیری مایعات نیز استفاده می شود. پیپت حباب­دار نیز در بازار وجود دارد. که در وسط دارای مخزنی است که گنجایش پیپت روی آن ثبت شده باشد. نوع دیگر پیپت، نوع پمپ‌دار آن است که در انتها یا وسط یک پمپ دارد.

  • لوله تیِل (Thiele Tube)

یکی از ظروف آزمایشگاهی شیشه‌­ای می باشد. که معمولا برای تعیین نقطه ذوب و جوش مواد مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار شباهت زیادی به لوله آزمایش دارد. با این تفاوت که یک لوله رابط مانند یک دسته قسمت پایینی و میانی لوله را به هم متصل می نماید.

  • قرع (Retort)

ظرفی شیشه ای است که برای تقطیر یا تقطیر موادخشک استفاده می شود. قرع از ظرفی کروی با دهانه ای طولانی رو به پایین تشکیل شده است. دهانه قرع به عنوان یک کندانسور عمل می نماید و اجازه می دهد بخار متراکم شود.

  • پیسِت (Wash bottle)

از پیست (Wash Bottle) یا همان آب­فشان، برای شستشوی ظروف آزمایشگاهی، همانند لوله‌های آزمایش و بالون‌های ته‌گرد استفاده می‌شود. عملکرد پیست به صورت فشاری می باشد. یعنی بعد از پر نمودن آن‌ها،‌ با فشار دادن بطری،‌ از لوله متصل به آن، مایع با فشار خارج می‌شود. که برای شستشوی ظروف به‌کار رود. از پیست در مواردی برای انتقال مایعات نیز بهره می‌گیرند.

  • کندانسور یا مبرّد (Condenser)

از این وسیله آزمایشگاهی به منظور سرد کردن بخارات و تبدیل آن­ها به فاز مایع و برای سرد کردن بخارات حاصل از تقطیر مخلوط چند مایع به منظور جداسازی آن­ها استفاده می­‌شود. مبردها در شکل های مختلف ساده، حباب‌دار و مارپیچ بسته به نوع کاربرد ساخته می شوند.

شما بزرگواران می توانید از طریق مسیرهای ارتباطی زیر جهت خرید انواع شیشه آلات آزمایشگاهی با شرکت نوین پیرکس در ارتباط باشید.

و با این کار علاوه بر صرفه جویی در زمان از تخفیفات ویژه ما نیز بهره مند شوید.

تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی ، تولید تجهیزات آزمایشگاهی ،  شیشه آلات آزمایشگاهی ، تولید شیشه آلات آزمایشگاهی ، فروش شیشه آلات آزمایشگاهی شیشه آلات آزمایشگاهی تهران .

حتما در هنگام تماس بفرمایید از سایت شرکت نوین پیرکس  با این مجموعه آشنا شدید تا شامل تخفیفات ما شوید.

اطلاعات تماس:

۰۲۱۷۷۳۲۶۶۹۰

۰۹۱۲۲۸۶۸۷۵۲

ایمیلarashma4041@gmail.com

اینستاگرامnovin_pyrex

واتس اپ: ۰۹۱۲۲۸۶۸۷۵۲

برای مشاهده انواع شیشه آلات آزمایشگاهی از فروشگاه اینترنتی نوین پیرکس بر روی لینک زیر کلیک کنید.

فروشگاه اینترنتی شیشه آلات آزمایشگاهی نوین پیرکس

فروش شیشه آلات آزمایشگاهی

شیشه آلات آزمایشگاهی نوین پیرکس

لوله آزمایش ، ظروف آزمایشگاهی ، لوازم آزمایشگاهی ، بالن کجلدال ، بالن تقطیر ، آدابتور مستقیم ، کروزه کوارتز ، فروش قایقک شیشه ای ، سازنده لوازم آزمایشگاهی ، لوازم آزمایشگاهی ، شیشه آلات آزمایشگاهی ، شیشه الات آزمایشگاهی ، شیشه آزمایشگاهی ، خرید شیشه آلات آزمایشگاهی. تولید شیشه آلات آزمایشگاهی ، فروش شیشه آلات آزمایشگاهی ، قیمت شیشه آلات آزمایشگاهی ،ارلن ، ارلن مایر ، ارلن خلاء ، ارلن در پیچ دار ، بالن ، بالن ته گرد ، بالن ته صاف ، بالن آزمایشگاهی ، بشر ، بشر آزمایشگاهی ، بالن ژوژه ، بورت ساده ، بورت ، بورت اتوماتیک، ظروف آزمایشگاهی، لوازم شیشه ای آزمایشگاه.

وسایل آزمایشگاهی ، لوازم آزمایشگاهی ، تجهیزات آزمایشگاهی ، شیشه آلات آزمایشگاهی ، شیشه آلات آزمایشگاهی در تهران ظروف آزمایشگاهی ،  ساخت شیشه آلات آزمایشگاهی ، فروش شیشه آلات آزمایشگاهی ، تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی .

ظروف آزمایشگاهی ، پیپت ، بورت اتوماتیک تک شره ، بورت اتوماتیک دو شیره ،  بورت اتوماتیک رنگی ، پتری دیش ، پلیت ، پو آر ، پی پت ، پی پت ژوژه ، پیکنومتر ، ویسکوزیمتر ، دیسکاتور شیردان ، دیسکاتور بدون شیر ، دیسکاتور ، دکانتور ، دکانتور شر شیشه ای ، دکاتور تفلونی . دراپینگ فانل ، دین استارک شردار.  دین استارک ساده، قیف دکانتور مخروطی با شیر تفلون ، قیف ساده شیشه ای دم بلند ، باریل شیشه ای با خلاء رداژدار، باریل شیشه ای با خلاء رداژدار ، شیر شیشه ای دو راه ، شیر تفلون سه راه موازی ، شیر تفلون روتافلو ، مبرد ساده ، مبرد مارپیچ ، مبرد حبابدار ، مبرد رادول ، قیف ایمهوف، ایمپینجر آزمایشگاهی ، هیدرومتر آزمایشگاهی ، فروش لوله شیشه ای آزمایشگاهی .

سپاسگزار از اینکه همراه ما بودید. لطفا نظرات خود را از این مقاله در زیر وارد کنید.

دیدگاه‌ها ۰

*
*

Open chat
سلام
چطور می‌تونم کمکتون کنم؟