دستگاه تقطیر آزمایشگاهی چیست؟ | کاربرد دستگاه تقطیر آزمایشگاهی

تولید شیشه آلات آزمایشگاهی نوین پیرکس

دستگاه تقطیر آزمایشگاهی یکی از انواع  تجهیزات آزمایشگاهی جهت تقطیر و جداسازی مواد شیمیایی است. که تفاوت آن ها به فرار بودن است می باشد.

در واقع برای تبدیل بخار به مایع استفاده می شود. معمولا تقطیر در فرایند های شیمیایی واحد های صنعتی به کار می رود. اصل عمل تقطیر را جابر بن حیان اختراع کرده است.

دستگاه تقطیر آزمایشگاهی ، سیستم تقطیر جزء به جزء ، ستون تقطیر ، کلونجر ، ست کامل تهیه عرقیجات ، بالن تقطیر ، کندانسور تقطیر ، ستون ویگرو.

دستگاه تقطیر آزمایشگاهی چیست؟

دستگاه تقطیر شامل سه فلاسک اصلی تقطیر است. که برای گرم کردن مخلوط و فرار کردن اجزاء استفاده می شود.

بخش دوم کندانسور است که برای خنک کردن بخارات به حالت مایع استفاده می شود. و در آخر هم مجرای جمع آوری مایع وجود دارد.

در طول تقطیر، فرآیندی که برای جدا کردن ماده مؤثر خاص از مخلوط مایع با تراکم و تبخیر انتخابی انجام می شود.

به طور کلی تقطیر یک عملیات مشترک در همه ی آزمایشگاه ها است. چون تمام آزمایشگاه هایی که نیاز به جداسازی مواد شیمیایی دارند.

شکل ظاهری دستگاه تقطیر از شیشه ساخته شده است. توجه کنید که همه ی قسمت های دستگاه باید از سقوط جلوگیری کند.

در تقطیر عملیات حرارت انجام می شود. مخزن ها باید از لحاظ ترک بررسی شود. در حقیقت قطعات شیمیایی نباید در برابر بخارات شیشه ای واکنش نشان دهند. دستگاه تقطیر آزمایشگاهی معمولا به یک منبع آب متصل است. تا بتواند به راحتی بخارات را خنک کند و دارای شلنگ ورودی و خروجی می باشند.

لوله های اتصال باید در برابر فشار آب مستحکم باشد. جریان آب هم باید در شلنگ ها به صورت کامل در رفت و آمد باشد.

نرخ جریان آب هم با توجه به نوع کاری که قرار است انجام داده شود متفاوت و قابل تنظیم است.

روش های ساده برای انجام تقطیر مایعات

  • رایج ترین حالت آن حذف با تبخیر جزئی مداوم محلول در حال جوش می باشد. زمانی که محلول می جوشد بخش سبک تر مایع بخار شده. و به لوله ها منتقل می شود. بخاری که در دستگاه تقطیر ایجاد می شود سریعا داخل یک کندانسور منتقل می شود.

آب شرب را طی مراحلی که شامل تبخیر و سرد کردن است، به کمک دستگاه تقطیر، خالص می کنند.

  • در روش تقطیر جز به جز کار جداسازی یک مخلوط به اجزای سازنده ی آن را انجام می دهد. به طور مثال برای جداسازی ترکیبات با چرخه های تغلیظ سازی و تبخیر متوالی در یک ستون فشرده استفاده می شود.
  • تقطیر با آب= یک مدل تقطیر ترکیباتی است که نسبت به گرما حساس است. این فرایند در واقع فوران کردن بخار آب از بین یک مخلوط حرارت دیده از مواد خام است.
  • تقطیر مسیر کوتاه= یکی از راه های تقطیر با دستگاه تقطیر آزمایشگاهی است. که در آن مسیر بسیار کوتاه است. ( مثلا در حد چند سانتی متر). یعنی عصاره در آن مسیر کوتاهی را طی می کند. و فشار کمی را در دستگاه تقطیر آزمایشگاهی ایجاد می کند.
  • تقطیر ناحیه ای= در این تقطیر ظرف طویلی وجود دارد. که به صورت جز به جز مایع را ذوب می کند. و در نهایت به دستگاه تقطیر آزمایشگاهی می رسد.

دستگاه تقطیر آزمایشگاهی آب شرب را طی مراحل تقطیر خالص می کند. همین کار باعث جدا شدن مولکول های آب از دیگر مواد مخلوط می شود. آب مقطر در مقایسه با آب شرب، خالص و بدون آلودگی است.

کاربرد دستگاه تقطیر آزمایشگاهی

  • جداسازی آب شیرین از آب نمک
  • جداسازی هوا به بخش های مجزایی مانند اکسیژن و هلیوم خالص ( اکسیژن در فرایند های پزشکی و هلیوم در بادکنک های شادی کاربرد دارد.)
  • جداسازی نفت خام باعث تولید محصولاتی در حوزه ی حمل و نقل، تولید برق و گرمایش می شود.
  • افزایش درصد خلوص الکل برای مصارف پزشکی.
  • برای تقطیر نفت در پالایشگاه های نفتی و شیمیایی از دستگاه تقطیر آزمایشگاهی جز به جز استفاده می کنند.
  • دستگاه تقطیر آزمایشگاهی ساده با سرعت بالا و زمان کم تقطیر را انجام می دهد. مصرف انرژی بسیار کمی دارد. اما تنها در مقابل مایع های نسبتا خالص پاسخگویی دارد. و نسبت به دستگاه تقطیر آزمایشگاهی جز به جز قابلیت تفکیک کمتری دارد.
  • تولید آب خالص آزمایشگاه ها برای شستشو، استریلیزاسیون و مراکز برنامه ریزی غذایی. در آب خالص نباید به هیچ عنوان ذرات معلق وجود داشته باشد. همچنین می توان درجه ی خلوص را بالاتر برد. که این میزان از سطح خلوص در تولید محلول ها و… کاربرد دارد.

اصول عملکرد این دستگاه دقیقا مانند چرخه ی آب که در طبیعت رخ می دهد می باشد. یکی از مهم ترین الزامات محیطی برای این دستگاه، وجود مکان آرام می باشد.

این مکان باید از نظر تهویه سیستم کافی داشته باشد. و در یک محل مناسب چاپ شود. این موضوع باعث انتقال گرما شده است. بعضی از این دستگاه ها در داخل یک جعبه ی فلزی قرار دارد. به توصیه های نصاب ها هم در هنگام نصب توجه کنید.

تقطیر آزمایشگاهی نیاز به اتصالات آب شرب دارد. معمولا قطر این اتصالات باید ۲٫۱ اینچ باشد.

در مورد اتصالات الکتریکی هم این اتصالات مجهز به وسایل کنترل و ابزار های  ایمنی می باشد.

ولتاژی که باید در این بخش استفاده شود بین v240-220 با فرکانس ۶۰-۵۰ HZ است.

دستگاه تقطیر آزمایشگاهی ، سیستم تقطیر جزء به جزء ، ستون تقطیر ، کلونجر ، ست کامل تهیه عرقیجات ، بالن تقطیر ، کندانسور تقطیر ، ستون ویگرو.

برای سفارش دستگاه تقطیر آزمایشگاهی و اطلاع از قیمت ها تماس بگیرید.

شما بزرگواران می توانید از طریق مسیرهای ارتباطی زیر جهت خرید انواع شیشه آلات آزمایشگاهی با شرکت نوین پیرکس در ارتباط باشید.

و با این کار علاوه بر صرفه جویی در زمان از تخفیفات ویژه ما نیز بهره مند شوید.

حتما در هنگام تماس بفرمایید از سایت شرکت نوین پیرکس  با این مجموعه آشنا شدید تا شامل تخفیفات ما شوید.

اطلاعات تماس:

۰۹۱۲۲۸۶۸۷۵۲

۰۲۱۷۷۳۲۶۶۹۰

ایمیلarashma4041@gmail.com

اینستاگرامnovin_pyrex

واتس اپ: ۰۹۱۲۲۸۶۸۷۵۲

برای مشاهده انواع شیشه آلات آزمایشگاهی از فروشگاه اینترنتی نوین پیرکس بر روی لینک زیر کلیک کنید.

فروشگاه اینترنتی شیشه آلات آزمایشگاهی نوین پیرکس

شیشه آلات آزمایشگاهی نوین پیرکس

ظروف آزمایشگاهی ، لوازم آزمایشگاهی ، بالن کجلدال ، بالن تقطیر ، آدابتور مستقیم ، کروزه کوارتز ، فروش قایقک شیشه ای ، سازنده لوازم آزمایشگاهی ، لوازم آزمایشگاهی ، شیشه آلات آزمایشگاهی ، شیشه الات آزمایشگاهی ، شیشه آزمایشگاهی ، خرید شیشه آلات آزمایشگاهی. تولید شیشه آلات آزمایشگاهی ، فروش شیشه آلات آزمایشگاهی ، قیمت شیشه آلات آزمایشگاهی ،ارلن ، ارلن مایر ، ارلن خلاء ، ارلن در پیچ دار ، بالن ، بالن ته گرد ، بالن ته صاف ، بالن آزمایشگاهی ، بشر ، بشر آزمایشگاهی ، بالن ژوژه ، بورت ساده ، بورت ، بورت اتوماتیک، ظروف آزمایشگاهی، لوازم شیشه ای آزمایشگاه.

پتری دیش ، شیشه ساعت ، شیشه آلات آزمایشگاهی. بشر آزمایشگاهی ، قیمت بشر ، کاربرد بشر ، انواع بشر ، خرید بشر آزمایشگاهی .

بورت اتوماتیک تک شره ، بورت اتوماتیک دو شیره ،  بورت اتوماتیک رنگی ، پتری دیش ، پلیت ، پو آر ، پی پت ، پی پت ژوژه ، پیکنومتر ، ویسکوزیمتر ، دیسکاتور شیردان ، دیسکاتور بدون شیر ، دیسکاتور ، دکانتور ، دکانتور شر شیشه ای ، دکاتور تفلونی ، دراپینگ فانل ، دین استارک شردار.  دین استارک ساده، قیف دکانتور مخروطی با شیر تفلون ، قیف ساده شیشه ای دم بلند ، باریل شیشه ای با خلاء رداژدار، باریل شیشه ای با خلاء رداژدار ، شیر شیشه ای دو راه ، شیر تفلون سه راه موازی ، شیر تفلون روتافلو ، مبرد ساده ، مبرد مارپیچ ، مبرد حبابدار ، مبرد رادول ، قیف ایمهوف.

سپاسگزار از اینکه همراه ما بودید. لطفا نظرات خود را از این مقاله در زیر وارد کنید.

نحوه ی نگهداری از این دستگاه ها بستگی به نوع و حجم آن دارد. معمولا نگهداری ها در تانک استیل تولید کننده بخار مقاوم و کندانسور یخچالی متمرکز شده است.

دستگاه تقطیر آزمایشگاهی ، سیستم تقطیر جزء به جزء ، ستون تقطیر ، کلونجر ، ست کامل تهیه عرقیجات ، بالن تقطیر ، کندانسور تقطیر ، ستون ویگرو.

دیدگاه‌ها ۰

*
*

Open chat
سلام
چطور می‌تونم کمکتون کنم؟