شیشه الات آزمایشگاهی | تاریخچه پیدایش شیشه
شیشه الات آزمایشگاهی ، ساخت شیشه ، درباره شیشه آلات آزمایشگاهی ، ظروف شیشه ای ، مقاله شیشه آلات آزمایشگاهی ، شیشه گری ، پیدایش شیشه ، مواد سازنده شیشه.
مقدمه :
انسان حتی پیش از اینکه خود شیشه بسازد، شیشههای طبیعی نظیر فولگوریت و کوارتز را کشف نموده و از آنها در موارد گوناگون استفاده کرده است. کسی از نخستین شیشهگر چیزی نمیداند. تاریخ ساختن نخستین شیشه نیز معلوم نیست.
فینیقی های شیشهگر بنابر یک داستان قدیمی ، فینیقیها برحسب تصادف ، نخستین شیشه را ساختهاند. داستان ، روایت بر مسافران یک کشتی دارد. که در سوریه لنگر انداخته بودند. آنها برای درست کردن اجاق، چون سنگی نیافته بودند، از قطعههایی از بار کشتی که پودر رختشویی بود، استفاده کرده بودند.
هنگام پختن غذا ناگهان مشاهده کردهاند که در اثر حرارت اجاق ، قطعههای سود با شنهای دور خود ترکیب شده. و به شیشه تبدیل شدهاند. البته ما دلیلی بر درستی یا نادرستی این داستان نداریم. سیر تحولی و رشد در تاریخ میخوانیم که به احتمال ، ده هزار سال پیش از میلاد مسیح در کشور مصر یا سوریه ، یک نوع شیشه ابتدایی ساخته شده است.
ولی مدارکی دال بر صحت این موضوع در دست نیست. ولی یقین داریم که در ۳۰۰ سال پیش از میلاد ، در مصر کارگاههای کوچک شیشهگری وجود داشته است. و شیشه را از ماسه و سود میساختند. میتوان گفت در آن تاریخ ، وسایل شیشهای جزو اشیاء تجملی مورد استفاده درباریان و توانگران قرار گرفته است.
اکنون در موزه بریتانیا ، قدیمیترین ظرف شیشهای را میتوان دید که ۷۰ سال پیش از میلاد در رم ساخته و پرداخته شده است. بعدها در سدههای ۱۱ و ۱۲ میلادی ، مسلمانان در تکمیل هنر شیشهگری کوشیدهاند.
شیشه چیست ؟
شیشه ، مایعی میباشد که بسیار سرد شده است. و در حرارتی پایینتر از نقطه انجماد آن، در حالت مایع قرار دارد. و بطور عمومی ، جسمی است شفاف که نور بخوبی از آن عبور میکند. و پشت آن بطور وضوح قابل روئیت میباشد. شیشه از نظر ساختمان مولکولی در حالت جامد آرایش مولکولی نامنظم دارد. در درجه حرارتهای بالا ، شیشه مثل هر مایع دیگری رفتار میکند. اما با کاهش دما ، گرانروی آن بطور غیر عادی افزایش مییابد. و باعث میشود مولکولها نتوانند در آرایشی که لازمه کریستال شدن است، قرار گیرند.
به این ترتیب شیشه از نظر ساختمان مولکولی مانند مایعات نامنظم است. ولی این ساختمان غیر منظم ، دیگر متحرک نیست. شیشه جسمی سخت است که سختی آن در حدود ۸ میباشد. و همه اجسام بجز الماسهها را خط میاندازد. وزن مخصوص شیشه ۲٫۵ گرم بر سانتی متر مکعب بوده و بسیار تُرد و شکننده است. شیشه در مقابل تمام مواد شیمیایی حتی اسیدهای قوی و بازها مقاومت کرده. و تحت تاثیر خورندگی واقع نمیشود، به همین علت ظرف آزمایشگاهی را از شیشه میسازند. فقط اسید فلوئوریدریک (HF) بر آن اثر داشته و شیشه را در خود حل مینماید.
شیشه الات آزمایشگاهی ، ساخت شیشه،درباره شیشه آلات آزمایشگاهی،ظروف شیشه ای،مقاله شیشه آلات آزمایشگاهی،شیشه گری،پیدایش شیشه،مواد سازنده شیشه
تاریخچه
مانند بسیاری از مواد دیگر ، در مورد اختراع شیشه نیز تردید بسیاری وجود دارد. یکی از قدیمیترین استفادههای موجود در این ماده ، از “پلینی” نقل شده که در طی آن ، گفته میشود. که بازرگانان فنیقی ، ضمن پختن غذا در ظرفی که برحسب اتفاق روی تودهای از لزونا در ساحل دریا قرار گرفته بود، به وجود این ماده پی بردند. یکی شدن ماسه و قلیا نظر آنان را به خود جلب کرد. و سبب انجام تلاشهای بعدی در راه تقلید این عمل شد.
مصریها در هزاره ششم پیش از میلاد ، جواهرات بدلی شیشهای میساختند. در سال ۲۹۰ میلادی ، شیشه پنجره ساخته شد. در طی قرون وسطی ، ونیز به مرکز انحصاری صنعت شیشه بدل شده بود. در سال ۱۶۸۸ شیشه جام در فرانسه به شکل فراورده نو عرضه گردید. در سال ۱۶۰۸ میلادی ، در ایالات متحده ، در “جیمزتاون” در ویرجینیا ، صنعت شیشه پایهگذاری شد. در سال ۱۹۱۴، فرایند فورکالت در بلژیک برای کشش مداوم ورق شیشه بوجود آمد.
صنعت شیشهسازی
صنعت شیشهسازی ، در ایران سابقه بسیار طولانی دارد که به حدود پیش از ۲۰۰۰ قبل از میلاد میرسد. کشف یک ظرف شیشهای زرد رنگ صدفی با زینتی شبیه به خطوط شکسته موجدار که در یکی از قبرستانهای لرستان پیدا شده ، یک گردن بند شیشهای حاوی دانههای آبی رنگ متعلق به ۲۲۵۰ سال پیش از میلاد ، در ناحیه شمال غربی ایران و قطعات شیشهای مایل به سبز، که در کاوشهای باستان شناسی لرستان ، شوش و حسنلو بدست آمده است. نشان دهنده سابقه تاریخی صنعت شیشهسازی در ایران است.
قدیمیترین شیشه در ایران متعلق به هزاره دوم پیش از میلاد است. نمونههایی از هزاره دوم تا مقارن میلاد مسیح شامل عطردانها، النگوها، تندیسها و کاسهها و تنگهای متعدد بهدست آمدهاست. در حفاریهای چغازنبیل مربوط به دوره پیش از تاریخ، بطریهایی شیشهای یافت شدهاست، که نشان از وفور شیشه در ایلام کهن دارد.
مهرههای شیشهای
از تمدن مارلیک مهره های شیشهای که عمر آنها به ۳۴۰۰ سال پیش میرسد، پیدا شدهاست. همچنین ظروف شیشهای مایل به شیری در کاوشهای لرستان بهدست آمدهاست. از زمان هخامنشیان آثار شیشهای چندانی در دست نیست. در آن دوره مهرههای شیشهای ایران در سراسر جهان قدیم معروف بوده که ظاهراً به رنگ سیاه و سفید بودهاست.
هنرمندان ساسانی در تراش دادن شیشه مهارت مخصوصی داشتهاند. شیشه ساسانی در چین ارج بسیار داشته. و بهویژه شیشه لاجوردی را گرانبها میشمردند. جامهای پایهدار با نقش حلقههای برجسته از دوره اشکانیان و ساسانیان بهجای ماندهاست.
ظروف شیشهای
ظروف شیشهای دوره ی اسلامی تحت تأثیر طرحهای قبل از اسلام است. در دوره ی سلجوقی و تا زمان هجوم مغول، افزارها و ظروفهای بسیار زیبای شیشهای از کورههای شیشهگری گرگان بیرون میآمد. که به نازکی کاغذ و گاه مینایی و گاه تراشیده و کندهکاری شدهاست.
روزگار سلجوقی اوج صنعت شیشهگری در ایران محسوب میشود. فرآوردههای شیشهای این دوران بیشتر شامل ظروف کوچک و بزرگ، عطردانهای بسیار ظریف، جامها و گلدانهایی با فرمها و اندازههای متنوع و اشیاء تزئینی کوچک بهشکل حیوانات و … است.
در دوره ی مغول رونق شیشهسازی از میان رفت و در عوض در این عهد سفالگری و کاشیکاری رونق یافت.
در دوره ی تیمور رواج شیشهگری قابل توجهاست.
شیشهگرانی از مصر و سوریه به ایران آمدند. و مشابه شیشههای ایرانی به مصر و سوریه رفت. در این دوره دو شهر سمرقند و شیراز از مراکز عمده شیشه سازی در ایران بودند.
از این زمان به بعد این هنر روی به انحطاط نهاد. تا زمان شاه عباس که با ساختن چراغ های مساجد و بطریها این هنر دوباره زنده شد. شاه عباس شیشهگران ونیزی را برای احیای این صنعت به ایران آورد.
شیشه آلات آزمایشگاهی،ساخت شیشه،درباره شیشه آلات آزمایشگاهی،ظروف شیشه ای،مقاله شیشه آلات آزمایشگاهی،شیشه گری،پیدایش شیشه،مواد سازنده شیشه
در نتیجه شیشهگری در دوره صفوی رونق دوباره یافت. گاه شیشه را با دمیدن به درون قالب میساختند. و گاه شیشه را میتراشیدند. تا به شکل جواهر در آید و یا نقوشی روی آن میکندند.
و گاهی نیز شیشه را با نقوش درخشان، مینایی و طلایی میکردند. در این دوره کارگاههای شیشهسازی در شهرهای مختلف ایران از جمله اصفهان، شیراز و کاشان دایر شد.
در فاصله ی بین سلطنت سلسله صفویه و قاجاریه هنر و صنعت شیشهگری در ایران از لحاظ سیر تکاملی پیشرفتی نداشتهاست. و تا اواخر سلسله قاجاریه و بعد از آن بهتدریج ضعیفتر شدهاست.
با ورود شیشه به قیمت ارزانتر و مرغوبتر به بازار ایران، کمکم این صنعت رو به انحطاط نهاد.
جهت مشاوره و سفارش انواع شیشه آلات آزمایشگاهی از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
اطلاعات تماس:
۰۹۱۲۲۸۶۸۷۵۲
۰۲۱۷۷۳۲۶۶۹۰
ایمیل: arashma4041@gmail.com
اینستاگرام: novin_pyrex
واتس اپ: ۰۹۱۲۲۸۶۸۷۵۲
“خرید شیشه الات آزمایشگاهی از فروشگاه اینترنتی نوین پیرکس“
شیشه آلات آزمایشگاهی ، شیشه الات آزمایشگاهی ، شیشه آزمایشگاهی ، خرید شیشه آلات آزمایشگاهی ، تولید شیشه آلات آزمایشگاهی ، فروش شیشه آلات آزمایشگاهی ، قیمت شیشه آلات آزمایشگاهی ،ارلن ، ارلن مایر ، ارلن خلاء ، ارلن در پیچ دار ، بالن ، بالن ته گرد ، بالن ته صاف ، بالن آزمایشگاهی ، بشر ، بشر آزمایشگاهی ، بالن ژوژه ، بورت ساده ، بورت ، بورت اتوماتیک.
بورت اتوماتیک تک شره ، بورت اتوماتیک دو شیره ، بورت اتوماتیک رنگی ، پتری دیش ، پلیت ، پو آر ، پی پت ، پی پت ژوژه ، پیکنومتر ، ویسکوزیمتر ، دیسکاتور شیردان ، دیسکاتور بدون شیر ، دیسکاتور ، دکانتور ، دکانتور شر شیشه ای ، دکاتور تفلونی ، دراپینگ فانل ، دین استارک شردار ، دین استارک ساده ، دین استارک ،سری سوکسوله تقطیر ، کجلدال ،شیشه بطری در پیچ دار ، شیشه پودری و مایعی ، ست گاز شور ، ظرف توزین ، ستون کروماتوگرافی ، فیلتر مستر گلس ، کلونجر اسانس گیر ، انواع کندانسورد ، کندانشور مارپیچ ، کندانسور حبابدار ، مخزن بورت ، مزور ، استوانه مندرج.
دیدگاهها ۰